60% от българите искат работещо правителство. А по-малко от 1/3 се

...
60% от българите искат работещо правителство. А по-малко от 1/3 се
Коментари Харесай

Проучване: По-малко от 1/3 от българите искат бързи предсрочни избори

60% от българите желаят работещо държавно управление.  А по-малко от 1/3 се сплотяват към. Без мнение остават 13% от интервюираните. Това сочат данните от национално експресно изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и „ Маркет линкс “, извършено на 14-ти и 15-ти април измежду 520 души.
Анкетираните са отговаряли на няколко въпроса, оповестява БТВ. Един от тях е: „ В сегашната обстановка кой вид е найдобре за страната – държавно управление най-малко до октомври или предварителни избори в този момент? “ На въпроса дали идващото държавно управление е добре да бъде от опозиционна коалиция или такава към ГЕРБ над 60% желаят промяна на посоката и кабинет антиГЕРБ . Под една трета са „ за “ това ГЕРБ да продължи да ръководи. 11% не могат да преценяват. Над половината от участниците в изследването желаят бъдещият министър председател да бъде специалист. Досегашните партийни водачи отстъпват с едвам 31% поддръжка.
 Георги Свиленски: Бързи предварителни избори ще върнат ГЕРБ и Борисов още веднъж на власт Георги Свиленски: Бързи предварителни избори ще върнат ГЕРБ и Борисов още веднъж на власт
" Може би щеше да е по-добре комисията за проверка да стартира първо с последните 4 години от ръководството на Бойко Борисов ", съобщи пред Б...
На въпроса „ Ако има предварителни избори, бихте ли повторили своя избор? “ 91%  дават отговор, че още веднъж биха дали своят вот по същия метод и единствено 4% не биха го създали.Ако има предварителни избори скоро, резултатът ще е съвсем същият, само че евентуално ще има дребна смяна. За партиите, които са малко под бариерата, или малко над бариерата би било тестване влизане в една нова предизборна акция “, разяснява социологът Добромир Живков от „ Маркет линкс “. По думите му в обществото изрично има очакване от образуване на ново държавно управление, което да стартира да работи и да предприеме съответни ограничения, изключително в обстановка на здравна и задаваща се икономическа рецесия. Очакванията за образуване на кабините главно са по линията ГЕРБ – анти-ГЕРБ, подсети социологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР